Detalii interesante cu privire la parfumuri

Arta creării parfumurilor merge până în vremea Egiptenilor antici și a trecut prin câteva transformări destul de interesante de atunci. Fie că vorbim de parfumuri originale ieftine, parfumuri aftermarket, sau parfumuri scumpe, de lux, toate au avut aceeași traiectorie. Diversitatea parfumurilor de azi, precum și accesibilitatea unora din ele se datorează tehnologiei curente și abilității de a recrea în laborator orice tip de miros. Dacă îți plac parfumurile vei descoperi informațiile de mai jos ca fiind foarte interesante, chiar surprinzătoare.

Parfumland Magazin online parfumuri originale ieftine

Începuturi ciudate

Ambra gri este una din cele mai valoroase materii prime în parfumerie, utilizat ca un ingredient cu un miros ce poate fi descris ca briza dulce a oceanului. Se întâmplă de asemenea ca acest ingredient să se producă în intestinul cașaloților, o specie de balenă. Cine ar fi crezut că substanța regurgitată de balene este atât de parfumată? În zilele noastre, parfumuri ca Light Blue Escape to Panarea, produs de Dolce&Gabbana, conține versiuni sintetice a acestui ingredient atât de rar.

Nu îl aplici cum trebuie

Părul tău, și nu pielea ta, ar putea fi cel mai bun loc pentru a aplica un parfum. Datorită particularității uleioase a scalpului, acesta va menține parfumul pentru un timp mai îndelungat decât o va face pielea ta. De asemenea, pentru că este într-o mișcare continuă, va difuza parfumul mult mai ușor. De aceea este întotdeauna o idee bună să îți hidratezi pielea înainte să aplici un parfum, în special dacă ai parte de piele uscată.

Nasul tău nu știe

Se pare că nasul tău se obișnuiește repede cu mirosul preferat, iar tu îl vei simți doar atunci când îl vei aplica prima dată sau dacă îi vei acorda o atenție sporită. Lecția de învățat: nu te da cu mai mult parfum în acest caz de dragul celor din jurul tău. De asemenea, o colecție cu mai mult decât un parfum te va lăsa să alternezi între ele, astfel încât să redescoperi continuu miresmele preferate. Dacă nu ai un buget foarte generos, poți opta pentru parfumuri aftermarket, ce sunt mult mai accesibile.

Moscul mult dorit

Știai că moscul este o substanță de culoare roșie-maro, destul de puternică, secretată de masculul cerbului de mușchi. Deoarece obținerea substanței înseamnă sacrificarea unui animal pe cale de dispariție, este foarte rare utilizat în parfumurile de azi. În schimb, parfumierii utilizează materiale ce imită moscul tradițional, precum nalba moșată sau materii prime sintetice.

Apă de… țigarete

În 1921, parfumierul Molinard a lansat un parfum numit Habanita, care intenționa să parfumeze țigaretele. Puneai punguța cu parfum în cutia cu țigarete sau aplicai parfumul direct pe ele într-o formă lichidă, pentru o aromă de durată. Și tu care credeai că țigările electronice sunt simandicoase.

Iasomie, sau cel puțin așa ai crezut

Multe din notele de iasomie conținute de anumite parfumuri sunt de fapt produse din folosirea unui material sintetic numit indol. Acesta este derivat din, nu o să îți vină să crezi, gudroane de cărbune. Atunci când acesta este folosit în cantități mici, are un miros dulce, floral.

Gusturi scumpe

Cel mai scump parfum din lume este Imperial Majesty, produs de brandul Clive Cristian. O sticluță de 500 ml costă $215,000 și se livrează într-o sticlă din cristal Baccarat decorată cu un guler din aur de 18 carate și un diamant de 5 karate.