Hai să vezi cum a slăbit Blogatu! E simplu

Nu știi cine e Blogatu? E aproape imposibil. Blogatu, omul care stă în spatele blogului Blogatu.ro, alias Marius Ovidiu Călugăru, este unul dintre cei mai vechi și experimentați bloggeri din România. Dar nu despre cariera lui de blogger vreau să vă vorbesc astăzi, chit că nu este de neglijat evoluția lui, ci despre cum a slăbit el peste 30 de kilograme, într-un mod sănătos, pe parcursul unui an. De ce despre asta? Pentru că e de admirat, pentru că nu promovează diete minune precum Dukan (pe care medicii nu le recomandă deloc), ci a ales o metodă sănătoasă, fără înfometare, fără a-și impune să uite total de o serie de alimente sau ingrediente.

A plecat de la o greutate de 116 kg și a ajuns la 83, adică a slăbit peste 30 de kilograme, dar nu peste noapte. Nici de îngrășat nu ne-am îngrășat peste noapte, asta trebuie să acceptăm. Drumul e lung până la atingerea unei greutăți normale și e foarte greu. V-o spun eu, care sunt o grăsană care poftește la orice, încearcă să evite tot soiul de chestii cu multe calorii, uneori cedează, alteori nu, dar kilogramele oricum se topesc foarte greu, mai ales că eu sunt și o sedentară convinsă.

Uite că el a reușit! Și să nu credeți că el nu e pofticios! Chiar e și, dacă veți citi articolul lui  Cum am slăbit 31 kg în 12 luni fără dietă – 7 pași pentru o slăbire sănătoasă, veți vedea că a renunțat la foarte puține lucruri definitiv și că-și permite inclusiv câte o mică plăcere dulce pe zi.

slabire sfaturi cum a slăbit blogatu

Nu vreau să povestesc eu prea mult despre experiența lui Blogatu într-ale slăbitului pentru că el este mai în măsură să spună cum reușit să slăbească atât de mult făcând doar câteva schimbări și fără a apela la o dietă de prin reviste, gata să destabilizeze întreg organismul și să creeze probleme mai mari decât supraponderabilitatea în sine.

Dacă nu vă plac articolele lungi și nu ați reușit să-l citiți pe cel de mai sus, în care Blogatu povestește cum a slăbit și cum reușește să se mențină la aceeași greutate de o perioadă bună de timp, puteți intra pe canalul său de YouTube și găsiți acolo și câteva materiale video în care vorbește despre această experiență, despre motivele pentru care e decis să slăbească, schimbările pe care a ales să le facă și despre cum se vede viața când ești mai ușor cu 30 de kilograme. Din aceleași filmulețe puteți face foarte ușor diferența între cum arăta 2015-2016 și cum arată acum. Pozele se pot edita, dar un video nu minte niciodată.

De ce am ales să promovez metoda lui de slăbit? Pentru că e sănătoasă și umană, pentru că nu îți dă o listă cu 100 de lucruri la care trebuie să renunți, pentru că nu promovează medicamente sau ceaiuri minune și nici nu-mi spune că trebuie să merg la sală sau că sunt o vacă dacă nu aleg nu știu câte zeci de minute pe zi. Citiți ce are de spus (sau ascultați) și o să înțelegeți că putem și noi să slăbim. Nu fără efort. Avem nevoie de voință, dar schimbările propuse de el sunt mai ușor de pus în practică decât cele recomandate de divele de pe la noi sau de medici nutriționiști care vin și ne spun că trebuie să mâncăm doar frunze de salată și semințe de care până anul trecut nici nu auziserăm.

Ce ziceți? I-ați citit/ascultat povestea? Vă place schimbarea? Cum vi se pare stilul de viață pe care l-a adoptat?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *