Pentru ce se împrumută românii cel mai des?

Ce face tot omul atunci când veniturile sunt mici și visurile mărețe? Doar nu o să renunțe la îndeplinirea visurilor! Pur și simplu apelează la împrumuturi, fie ele bancare sau nebancare. Puțini sunt românii care se pot lăuda că nu au datorii la bănci sau la instituții financiare nebancare. Pentru ce se împrumută cel mai des românul? Cred că următoarele 4 domenii sunt principalele ”vinovate”.

1. Case

Românilor le place să se știe proprietari, să știe că au casa lor pe care o pot lăsa moștenire copiilor. Pentru că salariile sunt mici, puțini sunt cei care pot cumpăra o locuință fără ajutor financiar. Uite așa ajung să ia împrumuturi și să se îndatoreze pe 20-30 de ani. Cei mai mulți fac credite la bănci. Foarte puțini sunt cei care ajung să facă rată la dezvoltator. Pe partea de credite imobiliare, lucrurile se mișcă cel mai greu. Nici vorbă de solicitarea unui împrumut online simplu. Totul se face cu multe acte și mult timp pierdut la ghișee.

2. Mașini

Transportul cu mașina personală este preferatul românilor și nu-i condamn pentru că transportul public de la noi oferă condiții de toată jena. Împrumuturile auto sunt în topul motivelor de îndatorare de la noi. Piața creditelor auto s-a dezvoltat atât de mult, încât acum poți solicita un împrumut pentru mașina chiar și online. De pildă, pe Monily credite online poți obține banii necesari pentru achiziționarea unei mașini, fie ea nouă sau second hand, în 20 de minute. Bine, acest site nu oferă doar credite pentru mașini, ci împrumuturi de orice fel, pentru nevoi personale, împrumuturi până la salariu sau chiar credite pentru refinanțări. Totul online, din doar câteva clickuri, fără multe acte și fără bătaie de cap.

Asta e de bine, pe de-o parte, pentru că oamenii scutesc timp și obțin banii de care au nevoie mai repede. Pe de altă parte, s-ar putea ca opțiunea aceasta de a face un leasing sau un credit auto online să devină o capcană pentru cei care cred că un împrumut ușor de obținut este o datorie de care să scapi la fel de ușor. Există și oameni iresponsabili. credite auto online

3. Vacanțe

Da, trist, dar adevărat. Românii nu-și permit nici vacanțe din salarii, așa că apelează adesea la împrumuturi, mai mici sau mai mari, pentru a-și satisface nevoia aceasta de evadare din cotidian și relaxare. Acum câțiva ani, aș fi zis că e o tâmpenie să fac un credit pentru o vacanță, dar la 33 ani, văd lucrurile altfel pentru că, din cauza lipsei banilor, am lăsat viața să treacă pe lângă mine și am văzut muntele și marea o singură dată pentru că atâta ne-am permis.

Prin urmare, dacă vreți să vedeți marea sau muntele și nu aveți bani, nu amânați prea mult pentru că veți regreta. Puteți face oricând un mic împrumut online și vă oferiți șansa la relaxare și amintiri frumoase. Nu zic să luați 10.000 de lei și să-i faceți praf în 10 zile. Puteți sta și la 2 stele foarte bine. Nu trebuie să luați un credit pe care să-l nu puteți rambursa rapid. Nu uitați nici de faptul că întotdeauna trebuie să comparați costurile și să alegeți cea mai bună ofertă. Și la credite este la fel. Unele instituții au oferte mai bune, altele mai puțin avantajoase. Pe imprumuturi24 imprumuturi rapide este simplu să vedeți care creditor are dobândă mai mică sau o perioadă mai mare de rambursare.

4. Nevoi personale

Aici intră fel și fel de lucruri care costă mai mult decât îți permiți să cumperi cu banii din salariu: echiparea copilului pentru școală, renovarea locuinței, achiziționarea de mobilier nou sau a unui telefon mai bun. Acestea sunt doar câteva exemple. Lista de nevoi personale pentru care se solicită împrumuturi este foarte mare și greu de detaliat într-un articol. Creditele de genul acesta sunt cele mai ușor de obținut și, fiind vorba de sume mici, nu pun probleme mari în ceea ce privește rambursarea.

Acestea sunt, în opinia mea, lucrurile pentru care se solicită cel mai des credite la noi. Acum câțiva ani nu m-aș fi gândit că voi putea face un credit auto online. Azi se poate. Oricum, pe măsură ce apar mai multe instituții nebancare, cred că e bine pentru noi pentru că apar oferte mai bune.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *