4 produse cu vanilie neagră marca Bottega Verde la care nu voi renunța

Până anul trecut nici nu auzisem de vanilia neagră. Atunci am comandat pentru prima dată un parfum deodorant cu această aromă de la Bottega Verde. Mă zăpăciseră niște prietene cu impresiile lor despre produsele acestui brand italian de cosmetice. Când am primit acel colet, primul produs pe care l-am deschis a fost… ați ghicit, cel cu extract de vanilie neagră. A fost dragoste la primul miros. Nu-l pot descrie în cuvinte. N-am fost niciodată bună la compoziții literare. Mai multe despre acest spray am scris aici.

produse vanilie neagra bottega verde

Între timp, pentru că mirosul respectiv a continuat să mă fascineze și să-mi dea o stare de bine, am decis să încerc și alte produse din gama lor cu vanilie neagră. Am comandat de curând alte două produse: un săpun lichid și un balsam de rufe cu extractul magic. Al treilea produs din colet din această gamă a fost săpunul solid pe care l-am primit cadou.

La orice comandă, acest magazin oferă un produs cadou care diferă în funcție de valoarea comenzii. Și mai există o treabă mișto la ei, că au transport gratuit la orice comandă cu valoare mai mare de 99 de lei.


Săpunul solid cu vanilie neagră miroase ca o prăjitură, pe cuvânt. Știți unde a ajuns? În șifonier, între haine. Puteți să râdeți dacă vreți. Eu n-am mai pus niciodată săpun printre haine ca să le parfumez, dar mirosul ăsta trebuie impregnat pe orice, atât de mult îl iubesc.

sapun vanilie neagră bottega verde

Din fericire, am mai avut acest produs în trecut și îmi pot exprima părerea și despre comportamentul lui în contact cu pielea și cu apa. Face foarte multă spumă în contact cu apa (indiferent că este caldă sau rece), o spumă cremoasă care se menține și pe piele. Eu l-am folosit și pe corp și pe față (cui vrea să-mi spună că nu e ok pentru față îi spun că nu mă interesează).

Mirosul din timpul dușului puteți doar să vi-l imaginați, iar pielea rămâne foarte catifelată, dar curată, fără senzația aceea de săpun rămas pe piele chiar și după 2 minute de clătire. Menționez și faptul că eu am pielea cu textură normală, nici grasă, nici uscată, ca să vă ajute să vă faceți o idee mai clară despre produs. Oricum el este recomandat pentru toate tipurile piele.

Bilă neagră pentru formă. Eu l-aș fi preferat mai rotunjor, mai ușor de manevrat.


Balsamul de rufe cu vanilie neagră nu l-am mai folosit până acum. Este mai scump decât ce folosește mama, dar și mai bun. În primul rând că nu trebuie folosită o cantitate foarte mare de produs la o spălare (este un balsam concentrat – eu folosesc 30-40 ml la o spălare) și apoi pentru că parfumul lui nu se compară cu al niciunui alt produs. Plus că și persistă pe haine, nu dispare la 2 ore după ce le-ai pus la uscat.

Consistența balsamului este cea a unui gel lăptos. Nu-l folosesc de mult timp, ci de vreo 8-9 zile. Vestea bună este că e prietenos cu pielea. Eu nu foloseam balsam pe hainele mele pentru că am o dermatită care nu acceptă chiar orice. Mi s-a mai întâmplat să cumpăr produse care se recomandau naturale și care nu mi-au priit. Acum n-a fost cazul. Nu am avut niciun fel de problemă purtând haine clătite cu balsamul cu vanilie neagră, iar baia și șifonierul nu au mirosit niciodată atât de bine. Fără exagerări. De exemplu, tricoul spălat sâmbătă și luat azi, luni, din dulap, încă păstrează mirosul.


Săpunul lichid cu vanilie neagră a devenit preferatul întregii familii. Vă vine să credeți că inclusiv soțul meu este încântat de el? Asta nu doar pentru că miroase fain, ci și pentru că spală și curăță foarte bine pielea (el lucrează în domeniul auto și folosește la muncă o pastă specială de curățat care lasă un miros urât în piele). Acest săpun lichid elimină mirosul respectiv și nu usucă pielea, ba chiar o lasă mai fină și mai hidratată decât multe alte produse (lucru pe care mama l-a remarcat prima, ea având o problemă în sensul ăsta – folosește des toaleta și trebuie să se spele pe mâine de peste 15 ori pe zi).

Arată ca o miere, ca o miere de tei și se dozează cu ajutorul sistemului cu pompiță. Aici am ceva de obiectat. La toate săpunurile lichide Bottega Verde mi se pare că se dozează prea mult produs printr-o apăsare de pompiță. Mi-e ciudă că folosesc parcă prea mult la o spălare pe mâini. Poate că sunt eu zgârie-brânză și vreau să țin cât mai mult din el :D.

Săpunul lichid cu vanilie neagră face spumă rapid, mult mai bogată decât săpunul solid, dar se clătește repede la fel ca acela. Eu nu suport produsele pe care trebuie să le îndepărtez cu 5 litri de apă. Economie e celălalt prenume al meu.


Sunt fermecată de mirosul acestor produse, dar și de eficiența lor. Plus că pentru mine acesta este un brand de încredere care oferă produse de îngrijire naturale fără ingrediente periculoase pentru mine și pielea mea. Pentru următoarea comandă, am în plan să-mi mai cumpăr alte 2 produse cu vanilie neagră: crema de mâini și difuzorul de parfum. Fiecare colecționează ce poate, nu? 😛

Nu vreau să ispitesc pe nimeni, dar, dacă dați peste produse care vă plac pe BottegaVerde.ro, am și un cod de reducere pentru voi. Aveți 10% reducere la orice comandă dacă folosiți codul IEFTINICI înainte să finalizați comanda. Grăbiți-vă, pentru că doar primii 10 dintre voi vor putea beneficia de el! Dacă nu vă descurcați, dați de știre și vă ghidez eu unde anume trebuie introdus codul ca să cumpărați produsele cu 10% mai ieftin. 

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *