Când mașina personală nu e disponibilă, amintește-ți că există firme de închirieri auto!

Normal că cea mai bună varianta de a călători, în interiorul orașelor sau între ele, este cu mașina personală. Dar ce te faci când mașina ta e ”pe butuci”, blocată în service, în așteptarea vreunei piese din afară sau cu cine știe ce alte probleme? Apelezi la o firmă de închirieri auto. Da, există mașini de închiriat. Bine, bine, ai putea să te servești de un tramvai, de un autobuz, de metrou, de tren sau de un microbuz. Nu și în cazul în care ți se întoarce cumnata în țară, după 4 ani de stat în străinătate, și i-ai promis o mini-vacanță superbă în 4.

Asta plănuiam noi de luni bune și, tocmai în mai, când Maria trebuia să sosească, mașina noastră și-a găsit să intre în grevă, să ceară consult urgent la servicem unde am primit trista veste că aveam nevoie de un corp clapetă pentru accelerație care venea pe comandă din Italia. Culmea, tot de unde venea și Maria.

Cum să-i spunem Mariei și logodnicul ei că nu avem mașină și că planurile noastre sunt cam duse pe apa sâmbetei? Aveam și noi prieteni gata să ne împrumute mașina pentru câteva ore sau pentru o zi, dar în nici un caz pentru o săptămână. Eu mă gândeam deja la varianta închirierii unei mașini dar nu îndrăzneam încă să propun asta. De ce? Aveam senzația că o mașini închiriată pe o săptămână o să ne coste enorm și va trebui să ne ocupăm de rovinietă și cine știe cum se proceda cu asigurarea obligatorie auto. Nu mai folosisem niciodată genul acesta de serviciu și nu aveam nici cea mai vagă idee despre costurile și procedeul obținerii unei mașini de închiriat.

Neavând altă soluție, l-am rugat pe prietenul meu, marele Internet să mă ajute. Așa am dat peste firma asta, AMS Rent a Car, o firmă de închirieri mașini despre care am găsit păreri foarte bune pe forum-uri (nu aleg nici un serviciu sau produs până nu caut pe 1-2 forumuri părerile altora despre el).rent a car

Am citit pe site-ul lor și am aflat că totul era plătit de firmă (rovinieta, asigurări) și am îndrăznit să folosesc calculatorul de pe site pentru a vedea cât mă costă să închiriez o mașină cu 5 locuri pentru 7 zile.  A ieșit un preț mult mai mic decât cel la care mă așteptam și am decis să închiriem o mașină de la ei.

Nu a fost nevoie să mergem noi să luam mașina de la sediu, a adus-o un șofer de la ei. Mașina arăta impecabil (și ca aspect general și era și foarte curată) și avea absolut toate actele la bord (ITP-ul la zi, asigurările). Asta mi-a sporit încrederea pentru că știam că vom pleca la drum cu o mașină în perfectă stare de funcționare, cu reviziile făcute. Mai mult decât atâta, era o mașină destul de nouă, din 2014, și avea Full Casco, ceea ce m-a liniștit și mai mult pentru că, atunci când pleci la drum cu o mașină închiriată, nu poți să nu te gândești ce se întâmplă dacă ți-o zgârie un dement într-o parcare sau te tamponezi cu un altul la o intersecție.

Pot să spun că am avut parte de o vacanță așa cum ne-o imaginasem, chiar dacă mașina în care ne deplasam era una închiriată. Am avut parte de tot confortul necesar și ne-am deplasat rapid dintr-un punct într-altul fără a fi condiționați de orarul unui microbuz și fără a târî geamantane după noi.închirieri auto

Cam asta a fost experiența noastră în materie de închirieri auto. Înainte de episodul aceasta, aveam senzația că doar un om de afaceri ar apela la serviciile unei companii de închirieri auto pentru că e prea comod ca să schimbe taxi după taxi, atunci când călătorește prin diverse orașe. Ei bine, nu. Oricine poate avea, la un moment dat, nevoie de o mașină închiriată.

La noi a fost vorba de un concediu medical, pe care și l-a luat mașina personală, alții poate nu au mașină deloc și urăsc vacanțele în care își târăsc familia prin gări și autogări. Atunci e bine să știi că există companii de închirieri auto, precum AMS Rent a Car, gata oricând să-ți pună la dispoziție mașina dorită, la data și ora stabilită. Credeți-mă că au un parc auto impresionant! Eu nu pot decât să le mulțumesc pentru profesionalism și seriozitate.

76 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *