5 situații în care un sistem Nexus GPS Tracking este de un real folos

Probabil că unii dintre voi se întreabă ce este acest Nexus GPS Tracking. Ei bine, GPS Tracking înseamnă supraveghere și urmărire prin GPS și Nexus este numele unei companii foarte mari din România, axate pe acest segment de soluții de monitorizare GPS.

Nici eu nu știam de această tehnologie acum câțiva ani. Apoi, soțul meu, electrician electronist auro, s-a angajat la o firmă care se ocupa cu montarea unor astfel de sisteme pe mașini. Principalii clienți erau firmele care solicitau dotarea tuturor mașinilor de firmă cu astfel de dispozitive. Investeau ceva bani în asta, dar aveau o mulțime de alte avantaje pentru că știau tot timpul unde se află mașina (angajații nu-și mai făceau de cap), știu exact cât se consumă și pe ce rute. De atunci, soțul meu mi-a mai vorbit de câteva ori despre avantajele montării acestui tip de sistem pe automobil.

Nexus Electronics  este numele pe care îl rostește cel mai des. Se pare că această firmă este una românească (mare avantaj pe partea de suport pentru că este evident că te înțelegi mai bine în limba ta) și are deja o vechime de aproape zece ani în domeniu. Ei oferă și soluții de GPS tracking auto dar și monitorizare pentru telefoanele mobile. Totuși, aplicația Nexus GPS Tracking mi se pare cea mai tare și vreau să vă vorbesc puțin despre ea. Un sistem este montat pe mașină și, prin intermediul unui soft ingenios, meșterit de cei de la Nexus Electronics, mașina respectivă va putea fi tot timpul monitorizată online.cum_functioneaza-nexus-gps-tracking

Chiar și tu, ca simplă persoană fizică posesoare de autoturism, vei considera util un astfel de sistem din două motive.

1. Scapi de coșmarurile în care îți este furată mașina

Câți dintre posesorii de mașini au garaje în zilele noastre? Mașinile noastre stau parcate în fața blocului (în cel mai bun caz) sau poate chiar pe străduțe lăturalnice și mai nesigure. Tot timpul stai cu teamă că cineva ar putea să o fure și să nu o mai vezi niciodată pentru că la noi poliția se mișcă foarte încet spre deloc și, până se organizează ei, mașina ta cine știe pe unde ajunge. Nexus GPS Tracking este aplicația care te scapă de această problemă. Hoțul care va fura o mașină care are instalat un sistem de localizare GPS va regreta amarnic. Îi vei da de urmă foarte simplu și mai ales rapid.  Ba chiar se poate bloca motorul mașinii în cazurile de acest gen.

Vezi preturi dispozitive de urmarire GPS pe eMAG.ro!

2. Îi monitorizezi foarte simplu pe cei cărora le împrumuți mașina

Uneori ne împrumutăm automobilul soției, copilului sau chiar unui prieten. Vei ști exact, secundă de secundă, unde se duc acești oameni cu mașina ta. Data viitoare, când prietenul va cere cu împrumut mașina sub pretext că are o treabă urgentă și o aduce repede, întârziind vreo 2 ore și motivând că a fost prins în trafic, poți să-i spui că știi exact că, în cele 2 ore, mașina ta a stat în parcarea mall-ului, în timp ce el era la film. gps-tracking

Și mai multe avantaje oferă Nexus GPS Tracking pentru cei care au afaceri în diverse domenii și au o flotă auto considerabilă pe care vor să o monitorizeze. Iată următoarele 3 situații în care acest sistem de urmărire va face diferența:

3. Reducerea consumului de combustibil

Cum te ajută Nexus GPS Tracking în această problemă? Simplu: angajații nu-și vor mai face de cap parcurgând drumuri în interes personal cu mașina de serviciu (de multe ori inelele montate pe rezervor nu ajută prea mult pentru că oamenii vin cu scuze de genul ”se consumă mult când e aglomerație”). Cu ajutorul sistemului de urmărire, scuzele de genul celor amintite nu își mai au rostul. La fel, atunci când ai o firmă de transport marfă sau persoane, tu ai control absolut asupra rutei. Nimeni nu se mai poate abate de la drum ca să facă kilometri suplimentari și să consume în plus fără ca tu să aprobi asta.

4. Alerte tip memento pentru vinietă, RCA, ITP

Ba o amendă pentru ITP expirat, ba una pentru că rovinieta sau RCA-ul erau expirate, toate sunt probleme reale. De ce să nu le eviți cu ajutorul alarmelor din aplicația GPS Tracking oferită de cei de la Nexus? Vei primi alerte pe email sau telefon atunci când inspecția tehnică periodică, rovinieta sau asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto sunt pe punctul de a expira. Asta înseamnă mai puțin stres și mai puțini bani cheltuiți pe amenzi.

5. Monitorizarea comportamentului angajaților la volan

Un accident în care este implicată o mașina din flota ta înseamnă mulți bani pierduți, mai ales dacă șoferul tău este vinovat. Dincolo de costurile imediate, polițele RCA și Casco vor fi și ele mai mari în anul următor, ca urmare a acestor incidente. Uneori aceste accidente sunt provocate tocmai de stilul ofensiv de șofat. Partea bună este că sistemul GPS Tracking te ajută și în acest sens. El acordă note șoferilor, în funcție de cât de prudent conduc, și te ajută scapi de șoferii periculoși sau să îi educi pentru a preveni accidentele pe viitor.

Mai mult decât atâta, sistemul permite setarea unei viteze maxime de deplasare și, în cazul în care aceasta este depășită, șoferul va fi imediat atenționat că trebuie să încetinească.

Nu-i așa că este o soluție ingenioasă atât pentru persoanele fizice, care vor să-și știe mașina în siguranță, cât și pentru firmele care au nevoie de servicii de monitorizate flotă? Știi în fiecare secundă dacă mașina se deplasează sau stă pe loc, cu ce viteză se deplasează și cum se comportă șoferul în trafic. În plus, n-ai să mai iei niciodată amendă pentru că ți-a expirat asigurarea sau ITP-ul și nici nu vor mai putea angajații să-ți rezolve problemele proprii folosindu-se de carburantul din mașina de serviciu.

Dacă-mi permiteți și o mică glumă, i-am spus soțului meu că nouă ne-ar fi foarte util un sistem de monitorizare auto prin GPS ca să știu tot timpul unde se află (sunt cam geloasă din fire). Știți ce mi-a spus? Că nu l-ar deranja pentru că ar lăsa mașina în parcarea fabricii și s-ar duce cu metroul să mă înșele 😀 . Măcar mă asigur că nu consumă și benzină pentru asta, nu? 😛

sursă foto 2 Flickr.com

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *