De ce să ții cont când alegi un carusel muzical pentru pătuț

De curând am devenit mătușică pentru a doua oară și m-am pus iar pe cumpărături. Pe lângă hăinuțe, am decis să-i cumpăr micuței Maria și un carusel muzical pentru pătuț. Am început căutările de pe net și mi-am zis că mai bine caut eu în magazinele fizice ca să îl și văd cum arată și să văd ce melodie are. Nu m-am gândit deloc bine pentru că în supermarketuri nu am găsit deloc astfel de jucării și în magazinele speciale pentru copii le-am găsit la un preț mult prea mare. Nu că nu ar merita nepoata mea acei bănuți, dar știam deja că online majoritatea caruselelor muzicale erau mult mai ieftine și mai drăguțe.

Alegerea n-a fost ușoară pentru că sunt destul de pretențioasă când cumpăr lucruri pentru copii. Îmi doream un carusel colorat, dar nu care s-o orbească pe cea mică, să nu fie acele culori ireale. Are nevoie de contrast pentru a distinge, dar nu de plasticul acela care mai și lucește în lumină. Voiam în același timp un carusel care să nu coste prea mult. Pe acest site am descoperit reduceri destul de bune.

carusele muzicale ieftine pret
click pe foto ca să vezi prețurile!

Apoi mie mi s-a părut foarte important ca animăluțele din carusel să fie de pluș. M-am gândit că atunci când micuța va crește și va începe să se smotocească prin pătuț, ar putea să se lovească de jucării și nu mi s-a părut ok să fie din plastic. Dacă le preferați pe cele din plastic, aveți aici carusele de la 35 de lei.

carusel muzical cu sunet lumini si senzor
click pe poză pentru preț carusel muzical!

M-am uitat atât la modele mecanice (cu sfoară sau cheiță), cât și la modele de carusele cu baterii. Aș fi preferat unul mecanic pentru că mi se pare costisitor să pui mereu baterii, dar apoi am aflat că cele mecanice trebuiesc ”întoarse” foarte des pentru că ele nu cântă mai mult de 2-3 minute. Ar fi fost incomod pentru mămică să stea să tragă de o sfoară tot timpul pentru a pune caruselul în mișcare. Aveți în vedere faptul că există și carusele care pot fi comandate prin telecomandă, dar și modele cu senzori (cele mai spectaculoase sunt cele care se activează atunci când bebe începe să plângă) precum acesta.

Posibilitatea de a ajusta volumul muzicii este și ea importantă. Uneori ai nevoie de muzică în surdină pentru a-l adormi cel mic, alteori vrei ca ea să se audă ceva mai tare pentru a străbate prin plâns și a-l liniști.

Nu uitați să analizați și jucăriile atașate caruselului. Acestea pot fi foarte diverse. Putem avea fluturași, ursuleți, albinuțe, maimuțele, văcuțe, căluți de mare, delfini, floricele, personaje din desene animate, iepurași, căluți, oițe, steluțe, elefănței, păsări, pinguini, etc. Nu este foarte important pentru cel mic, dar să nu vă pară rău după aceea dacă dați peste un model care vă place mai mult. Cea mai mare colecție o găsiți pe această pagină. Sigur găsiți acolo un carusel muzical care să vă placă. Eu am ales un carusel muzical cu văcuțe, cel din poza de mai jos.

carusel muzical cu vacute

La nivel de melodii, este bine să alegem un carusel care să aibă mai multe melodii disponibile, să aveți un cântecel lent pentru seara, la ora de culcare, și unul mai vesel de exemplu pentru a-l porni dimineața la trezire. Muzica clasică este cea mai benefică dezvoltării bebelușului, deci căutați un carusel muzical cu astfel de melodii.

Fiți atenți și la sistemul de prindere să fie potrivit pătuțului, mai ales să permită fixarea la o înălțime potrivită față de ochii bebelușului. Dacă jucăriile sunt poziționare prea sus sau prea jos, copilul nu le va vedea așa cum trebuie pentru că ochișorii lui nu pot focaliza la orice distanță.

Foarte mișto sunt și caruselele muzicale care au și joc de lumini, precum cele pe care le-am găsit AICI. Sunt ceva mai scumpe dar vor crea o atmosferă foarte plăcută pentru bebeluș.

Voi pe care l-ați alege?

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *