Importanta cadourilor de sarbatori pentru angajati

Intr-un context marcat de razboiul pentru afirmare, cifra de afaceri si scaderea treptata a numarului de ani petrecuti in aceeasi companie, loialitatea angajatilor este o problema majora care are un impact direct asupra competitivitatii, chiar si asupra durabilitatii companiei. Adevarati vectori de motivatie la locul de munca, dar si de imbunatatire a marcii angajatorului, cadourile oferite angajatilor au trecut testul timpului si se remarca in continuare ca o puternica parghie de resurse umane.

De ce sa oferiti cadouri angajatilor? 

Studiile si sondajele sunt foarte graitoare atunci cand vine vorba de impactul cadoului corporativ asupra motivatiei angajatilor si a competitivitatii companiei. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, acest semn de recunoastere fata de cei care isi desfasoara activitatea este de mare impact asupra angajatilor.

Aceasta initiativa ilustreaza perfect intersectia dintre resursele umane si marketing. Vorbim si despre marketing prin obiect care poate fi utilizat pentru comunicarea externa catre clienti, colaboratori si furnizori, dar si intern catre angajati. In situatia fara precedent pe care o traim, aceste cadouri de sarbatori corporative intruchipeaza valorile loialitatii, recunoasterii si recunostintei, in timp ce transmit un mesaj intrinsec de optimism, continuitate si sustenabilitate, departe de momentele de stres, anxietate si instabilitate.

O companie care arata recunostinta angajatilor este o companie care atrage, inclusiv pe piata foarte specifica a Generatiei Z, care cauta bunastare, flexibilitate si recunoastere.

Pe scurt, daca le oferiti cadouri angajatilor atunci:

-promovati loialitatea si pastrarea angajatilor, pentru a reduce cifra de afaceri si costurile de recrutare si / sau de formare a noilor veniti;

-stimulati motivatia echipei pentru o productivitate mai buna;

-imbunatatiti mediul de lucru;

-sporiti competitivitatea.

Idei de cadouri pentru sarbatori

In calitate de manager, doriti sa recompensati eforturile depuse de angajati la finalul unui an fiscal, sa celebrati realizarea unui obiectiv strategic sau chiar sa va intampinati noii recruti in cel mai bun mod posibil? Cadoul corporativ poate fi un instrument excelent pentru a va face proiectul o realitate. Insa nu stiti ce sa ofeiriti?

Nu va panicati. Cadourile clasice dau lovitura de fiecare data. Desigur, nu spuneti pas unor cadouri personalizate daca aveti informatii mai mult sau mai putin relevante despre interesele si gusturile angajatilor. Trebuie sa fiti atenti sa prioritizati relatiile cat mai mult posibil, dar acesta este un joc complicat pentru companiile a caror forta de munca depaseste un anumit prag. Oricum ar fi, iata cateva idei de cadouri de nerefuzat:

Cosuri cadou premium – aceste cosuri, pe care le puteti achizitiona de la giftidea.ro, reprezinta acel tip de cadouri ce pot fi oferite oricui. De la angajati, la clienti si parteneri de afaceri. Aceste cosuri sunt disponibile la orice buget si contin numai produse de lux. De la produse traditionale, la produse rafinate frantuzesti, aceste cosuri vor impresiona angajatii si va asiguram ca, oferind de sarbatori sau cu orice alta ocazie astfel de tratamente, veti avea loialitatea lor.

cosuri cadou angajati

O delicatesa regionala pentru a le incanta papilele gustative. Ganditi-va la artizani locali si comandati biscuiti, prajituri sau orice alta specialitate locala elaborata.

O planta. Exista o multime de plante ce pot fi frumos asezate pe birou si, de exemplu, Craciunitele sunt un must-have pentru sezonul de iarna. Intre gramada de documente care umple birourile si stresul zilnic, o frumoasa planta suculenta intr-un ghiveci in culorile companiei va aduce un plus de libertate si echilibru.

Daca sunteti mai mult tipul care doreste sa ofere o experienta de Team Building, luati in considerare ateliere de creatie sau activitati amuzante pentru angajati.

Aveti un buget mai mare? De ce sa nu planificati un mic weekend pentru cei care va ridica pe culmi compania? Un hotel dragut, cu SPA si o cina festiva vor face minuni!

Intariti relatia echipei

Oricum ar fi, vom cauta sa cream o dinamica de grup, cu un moment colectiv impartasit de toti, fara excludere. Este vorba despre emularea echipei pentru a imbogati experienta capitalului uman. Cuvintele cheie sunt coeziunea colectiva, stimularea relatiilor interpersonale si sinergia relationala. Nu ezitati sa creati un mic comitet responsabil de brainstorming pentru a face propuneri de cadouri, dar si pentru diferitele activitati care va vor inveseli petrecerea de la sfarsitul anului sau cu o alta ocazie festiva. Interactiunile acestui comitet festiv fac, de asemenea, parte din aceasta dinamica de grup pe care dorim sa o initiem.

Aceste momente comune vor aduce compania mai aproape de obiectivul sau final: de a uni talentele in jurul unui obiectiv comun, cel al prosperitatii. Indiferent de ideea aleasa, aveti grija sa nu incalcati confidentialitatea angajatilor care doresc sa poata petrece vacanta cu cei dragi si nu pot participa la evenimentul pe care il oferiti!

Giftidea.ro – magazinul ideal pentru cadouri corporate

Sa ne intoarcem putin la cadourile corporate de tipul cosuri cadou. Giftidea.ro, cum spuneam mai sus, ofera o gama extinsa de cadouri pe orice buget si orice gust. Sa vedem cateva idei de cadouri:

-Cosul Disaronno Regalo. Acest cos contine 8 produse. Acestea sunt: Sticla Lichior Disaronno Amaretto, Pizzolato Spumante Rose Biologico Extra Dry, GranDucale Panettone cu crema de ciocolata si cipsuri de ciocolata, Cudie Catanies Migdale caramelizate invelite in praline, Davidoff Cafe Rich Aroma cafea macinata premium, Lambertz Mozart-Kugeln ciocolata umpluta cu martipan, fistic si nuga, Lindt Excellence Tableta Ciocolata Noisette du Piemont. Totul este frumos asezat intr-o cutie Maison Des Artisans rotunda carton premium.

Cosul Honey Giftbox. Acesta este un alt cos cadou special. Acesta contine:  Sticla Whisky Jack Daniel’s Honey, Ferrero Rocher T8 praline, Laurieri Cantucci Almonds biscuiti cu migdale specialitate italieneasca in cutie, Feletti Tableta de ciocolata fondanta 73% cacao, Dallmayr Prodomo cafea macinata. Aceste produse sunt ambalate intr-o cutie care imita marmura alba.

Desigur, lista este foarte lunga si putem sa spunem ca veti gasi inclusiv cosuri cadou pentru copii, daca dorti sa le faceti surprize si copiilor angajatilor. Astfel, veti avea mereu angajati fideli si productivi!