Dulciuri mai sănătoase – jeleuri cu miere Apidava

dulciuri sanatoase apidava

Apidava este un din brandurile românești care și-au propus să îndemne românii la un stil de viață mai sănătos. Și nu doar îi îndeamnă, ci le oferă și alternative, prin produsele apicole pe care le-a introdus și continuă să le introducă pe piață. Când zic produse apicole, probabil că cei mai mulți dintre voi se gândesc strict la miere, propolis, polen și lăptișor de matcă. Lista produselor apicole nu se oprește aici. Apidava este cel mai bun exemplu în acest sens. Oferă cosmetice cu produse apicole (săpunuri, creme, demachiant, tonic, balsamuri), dulciuri cu miere (diverse sortimente de bomboane și caramele), produse pentru igiena orală cu apicole (apa de gură și spray de gură) și, mai nou, și jeleuri cu miere.

Puține persoane pot spune că nu se simt atrase de dulciuri. Noi, ceilalți sunt dependenți de gustul dulce. De zahăr. De un zahăr care nu aduce niciun alt beneficiu, în afară de cel al gustului. Ba, mai mult, aduce calorii și boli. La asta s-a gândit Apidava atunci când a gândit toată linia de dulciuri pe bază de miere. Nu spune nimeni că mierea nu îngrașă, că poți consuma oricâtă și oricând, dar cu siguranță este o alternativă mai sănătoasă la dulciurile cu zahăr din comerț. Plus că mierea are multiple beneficii pentru organism. Prin urmare, nu ezitați să înlocuiți o porție de dulce clasic cu câteva bomboane gumate cu miere!

bomboane cu miere Apidava

Pentru moment, găsiți pe piață patru sortimente de jeleuri de la Apidava: jeleuri cu miere, lămâie și ghimbir, jeleuri cu miere, căpșuni și vanilie, jeleuri cu miere, mure și rodie, jeleuri cu miere, portocale și scorțișoară. Sunt produse noi, deci este posibil să nu le găsiți încă de cumpărat prin magazine, dar le puteți comanda online de AICI sau de pe honey-land.net.

jeleuri cu miere, portocale si scortisoara Apidava

Eu am încercat două dintre sortimentele de mai sus – pe cele cu portocale și scorțișoară și pe cele cu căpșuni și vanilie. Sunt delicioase ambele, deloc tari și nu foarte lipicioase, așa cum ați fi tentați să credeți să sunt toate jeleuri. Probabil că procentul mai mic de zahăr din compoziție face posibil acest lucru.

Te-ai aștepta să nu-ți placă gustul de miere în dulciuri. Și eu m-am așteptat la asta, dar adevărul este că aroma de miere este destul de discretă, fiind acoperită de cea a fructelor. Problema nu este că nu-ți vor plăcea. Problema este că nu te vei sătura de ele și că există riscul să înțelegi că mențiunea cu miere înseamnă că poți mânca orice cantitate, iar asta nu este deloc adevărat. 100 de grame de jeleuri au peste 350 de calorii! Asta pentru că și mierea se consumă cu măsură. Și pentru că jeleurile acestea delicioase nu conțin doar miere.

jeleuri apidava cu miere, capsuni si vanilie

Ce au în compoziție jeleurile cu miere Apidava? Mierea reprezintă doar 2,5% din produs. Pe lângă ea, avem apă, pulpă de fructe, acid citric, pectină, sirop de glucoză, fructoză, coloranți naturali, dar și zahăr și sare. Cristalele de pe suprafața jeleurilor sunt zahăr. La capitolul coloranți, nu trebuie să vă sperie denumirile cu E, precum E 160a și E120 (cei pe care i-am găsit menționați pe pungulițele jeleurilor testat de mine). Sunt coloranți alimentari naturali permiși în anumite limite și fără efecte adverse observate până acum. Despre E120 puteți citi aici, iar despre E160a aici.

Cantitatea de zahăr din compoziție este destul de mică. Nu ar trebui să fie o problemă pentru consumatorii sănătoși. Glucoza și fructoza sunt îndulcitori naturali, de preferat în locul celor artificiali despre care cele mai recente studii nu zic nimic de bine. Bine ar fi fost să știm și procentul de sirop de glucoză și pe cel de fructoză, dat fiind indicele glicemic destul de mare al glucozei. Poate că Apidava va ține cont de asta pe viitor.

Concluzia este că aceste jeleuri cu miere sunt delicioase și în mod sigur mai sănătoase decât alte jeleuri, bomboane, caramele, acadele din comerț. Sunt mai sigure atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Dar, chiar și așa, sunt dulciuri și trebuie consumate responsabil. Dacă vrei dulciuri mai sănătoase, o alternativă la ciocolate și napolitane, jeleurile acestea sunt pentru tine. Dacă vrei alimentație 100% corectă, atunci știi ce ai de făcut și probabil că nu poftești deloc la jeleuri și te rezumi la unul din multele sortimente de miere de la Apidava sau la niște bomboane balsamice cu propolis, fără zahăr, cum sunt cele din prima imagine a articolului.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *